Червеното месо в Австралия става еко до 2030 г.

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Производителите на червено месо в Австралия са поставили началото на нова инициатива, чиято цел е до 2030 г. секторът да стане неутрален от гледна точна на емитираните въглеродни емисии.

Според Ричърд Нортън, управляващ директор на организацията “Месо и добитък”, това ще постави сектора значително пред конкурентите му и освен това ще е коз срещу критиките към индустрията, че замърсява околната среда. Според него с правилна политика и инвестиции в проучвания целта може да бъде постигната до 2030 г., съобщава globalmeatnews.com.

Австралийския сектор на месопроизводството вече е успял да постигне напредък като е намалил емисиите си. През 2005 г. на него са се дължали 20% от общо за страната 600 млн тона еквивалент на въглероден диоксид до  13% през 2015 г като така общото количество емисии е спаднало до 525 млн. тона.

Инициативата ще допринесе за постигане на правителствените цели за намаляване на замърсяването и ще повиши доверието на потребителите, смятат от бранша. Освен това благодарение на проекти за намаляване на неблагоприятните ефекти за околната среда фермерите ще получат допълнителни средства.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама