АЗПБ организира „Отворени дни – Виж как го правим ние“ в Долни Дъбник

Георги Узунов
Георги Узунов
2 Минути

Редица дейности са предвидени в събитието „Отворени дни – Виж как го правим ние“, чийто организатор е Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ). То ще се проведе утре, 21 март, от 13:00 до 17:00 часа., в гр. Долни Дъбник.

Събитието ще включва  представяне  на добра практика за проект „Изграждане на овцеферма“, реализиран с финансова подкрепа по Подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”.

Гостите ще посетят биологичната овцеферма, където ще научат историята на фермера- от зараждането на идеята за създаване на биологична овцеферма до нейната успешна реализация, както и за приносът на ПРСР 2014-2020. С внедрените в стопанството нови технологии за ефективност в съвременното овцевъдство ще Ви запознаят съветникът и доставчик на технологичното обурудване по проекта.

Преди обиколката на стопанството е предвидено „Ателие за здравословно хранене“ заедно с деца, ученици и всички гости.

Стопанството ще бъде отворено за деца, ученици, земеделци и всички, които искат да научат повече и да се запознаят отблизо с дейността на една съвременна биологична овцеферма.

Събитията „Отворени врати – Вижте как го правим ние“ са прекрасна възможност да се запознаете с динамичното ежедневие и работата на земеделските стопани, да получите информация за прилаганите технологии, да научите повече за това откъде идва храната, какво вдъхновява и мотивира нашите производители и какъв е техният принос в опазването на околната среда, създаването на заетост и предоставянето на редица други блага. Ще можете да видите добра практика от българското селско стопанство.

Мероприятието се организира по проект на АЗПБ „CAP – Hot Spot“, изпълняван с финансовата подкрепа на Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ към Европейската Комисия.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама