Агромаркетинг при черупковите плодове или как да спечелите от градината с орехи, лешници и бадеми

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
3 Минути

По време на събитието ще бъдат споделени добри практики за създаване и подновяване на трайни насаждения от черупкови плодове

“Създаване и правилно подновяване на трайни насаждения с черупкови плодове – орехи, лешници, бадеми. Агромаркетинг – необходимост и особености при реализацията на черупкови плодове” е тема на онлайн семинар, който ще се проведе на 17 ноември 2022 г. (четвъртък) от 10 часа.

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Благоевград,  Университет за национално и световно стопанство и Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове.

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с теория за поведение на потребителите, какво определя решенията им за покупка и как производителите могат да отговорят на очакванията им. Ще бъдат разгледани и възможностите за избор на канал/и за реализация на продуктите с предимствата и ограниченията им. Представянето включва информация за страните – водещи производителки в сектора и практически пример (разглежда предизвикателствата пред производителите на лешници в централна Италия и стратегиите, които прилагат, за да са успешни).

По време на втората част на събитието ще бъдат споделени добри практики за създаване и подновяване на трайни насаждения от черупкови плодове, а след това участниците ще бъдат информирани за възможностите за подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Основните теми на информационня семинар са следните:

► Агромаркетниг – необходимост и особености при реализацията на черупкови плодове

Теория за поведение на потребителя. Решения за покупка;

Канали за реализация на земеделски и хранителни продукти;

Особености и тенденции на пазарите на черупкови;

Практически пример – производство на лешници в Централна Италия.

► Споделяне на добри практики и опит при създаването и подновяването на трайни насаждения с различни видове черупкови плодове

► Възможности за подпомагане по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от мярка 6 “Развитие на стопанства и предприятия” от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014 – 2020 г.

 

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/g4LDJQP8bAVpYByy5

Линк за достъп:  https://us06web.zoom.us/j/87622690187

ID за семинара: 876 2269 0187

За допълнителна информация и въпроси: г-н Стилиян Рупов (координатор на ТОО на НССЗ в гр. Благоевград), тел: 0887 857 879, имейл: [email protected]

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements