Над 100 малки производители и занаятчии от цялата страна ще се съберат тази
неделя зад храм-паметника Св. Ал. Невски в София. Събитието се организира в
сътрудничество между Столична община, Общинско дружество Пазари Юг ЕАД и
Кооперация Хранкооп – София. Ще бъдат представени кулинарни традиции и
разнообразие от всички краища на България, натурална козметика и ювелирна
изработка на изделия от вълна, филц, стъкло, керамика, кожа, дърво и други
естествени материали. Посетителите ще могат да опитат и закупят изобилие от
пресни и консервирани плодове и зеленчуци, билки и подправки, хляб и печива с квас,
здравословни сладкиши, гъби и яйца, млечни и месни продукти, мед и пчелни
продукти, сладка и конфитюри, чайове и сиропи, бира и вино, и много други. В
обособена зона ще се проведат кулинарни и творчески работилници, както и
прожекция на филми по темите храна, земеделие и устойчив начин на живот.
Събитието тази неделя ще бъде част и от Good Food Good Farming – кампания за
цялостна промяна на земеделската политика на ЕС.
На 27 и 28 октомври 2018 г. организации, работещи в подкрепа на малките
производители ще привлекат вниманието на обществото към това да се промени
генерално земеделската политиката на ЕС. Хора от цяла Европа ще излязат с
тенджери и тигани, за да заявят желанието си да се хранят с чиста и качествена
храна, и ще се включат в демонстрации, пикници, пазари, фестивали и други събития,
насочени към устойчив преход към чиста храна и земеделие.
Хранкооп също призовава към действие, с покана за събитието си тази неделя, 28
октомври 2018, от 11 до 18 ч. в началото на ул. Оборище, зад храм-паметника Ал.
Невски. Посетителите ще могат да опитат чиста българска продукция, да се запознаят
лично с нейните производители, както и да се снимат със зелен картон за кампанията
Good Food Good Farming.
Над 100 производители на фермерския пазар до храма Александър Невски в неделя

Автор:
Георги Узунов
Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.