10 000 л вода се изразходват в производството на килограм вносно телешко месо

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Водният отпечатък от производството на телешко месо е над 10 000 л/кг средно в страните, от които Европейският съюз внася продукта, според доклад на Европейската комисия.

Средният воден отпечатък от производството на месо е около 5 000 л/кг продукт при преживни животни и 1 000 л/кг при птиче месо. По-голямата част от водния отпечатък при месото се формира от валежи.

Производството на месо, включително фуражи, поглъща малко над една четвърт от общия добив на вода, като при свине и птици делът е почти 18% , а при говеждо и телешко месо е по-малко от 8%. Млечните продукти имат дял от 13%.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама