Агнешко печено: Традиционният вкус на Великден
Сочно и ароматно агнешко, приготвено с любов и традиционни подправки Великден е време за семейни събирания и богата трапеза, а…
Великденска трапеза без риск: Съвети за безопасен избор на продукти
БАБХ предупреждава: Как да разпознаем качественото агнешко, яйца и козунаци На Великден, когато традиционно се приготвя богата трапеза, Българската агенция…
Великден е! Христос Воскресе!
Христос Воскресе! Воистина Воскресе! С тези думи православните християни се поздравяват днес и 40 дни напред в чест на чудото…
Аромат на Великден: Традиционна рецепта с модерен привкус
Какво по- хубаво от аромата на прясно изпечен, домашен сладък хляб по Великден? Днес ще ви предложим една много лесна…
Цветен Великден: Боядисване на яйца с естествени багрила
Великден е време за традиции и семейни събирания, а боядисването на яйца е един от най-обичаните обичаи. Тази година, вместо…
Велика събота-краят на Страстната седмица
На Велика събота Църквата възпоменава телесното погребение на Иисуса Христа и слизането Му в ада Последния ден от Страстната седмица…
Тарифите на Тръмп : Какво би могло да бъде въздействието върху храните...
Една световна търговска война би имала последици далеч отвъд първоначалните търговски потоци поради взаимодействието между регионите и секторите Потенциалните мита…
Преди Великден: БАБХ извършва засилени проверки във връзка с предстоящите празници
Във връзка с предстоящите Великденски празници, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще проведе засилени проверки, извън текущия официален…
Разпети петък – най-тъжният ден за християните
Вярващите на Разпети петък ходят на църква, където минават три пъти под масата за здраве Разпети петък е най-тъжният ден…