Арбанаси стана първият архитектурен резерват с нови граници и режими на опазване
Големи къщи с богата функционалност, обширни дворове и високи каменни огради –…
Пловдив в топ 3 на Forbes за най-добри коледни дестинации
Проучването на експерти от туристическата организация European Best Destinations поставя Пловдив на…
Министърът на туризма представи стратегическите приоритети за развитието на сектора
Рекламата на България за 2025 г. – повече изложения, дигитални платформи и…
Пещера Снежанка: Приказка в мрака
Готови ли сте да се потопите в приказния свят на Снежанка? Скрита…
Делфинариум Варна с безплатни представления за Коледа
"Делфинариум Варна" подарява безплатен билет на децата до 12 години – „Коледа…
Световна хранителна криза: Цените продължават да растат
Индексът на цените на храните на ФАО, който следи цените на пет…
Жива легенда в Стара планина: Хижа “Васил Левски”
Лицето на хижа "Васил Левски" е 80-годишният Вълко Съботинов Построена през 1925…
Коледен влак с парен локомотив ще пътува от София до Перник и...
Към празничните композиции ще се присъедини и емблематичният парен локомотив 46.03 "Баба…
Пещера “Бисерна” спи зимен сън: Достъпът е ограничен
Туристическият сезон приключи С настъпването на студените месеци пещера "Бисерна" затваря врати…
Пътешествие до сърцето на Родопите: Чудните мостове
Скалният феномен се намира на 80 км южно от Пловдив, на 35…
Отличиха пробиотичната серия на „Ел Би Булгарикум“ с три златни медала
Пробиотичната серия PROWAY на „Ел Би Булгарикум“ беше отличена с три златни…
Традиции и иновации: София е домакин на най-голямата конференция за храни в...
Традиционният Ден на хранително-вкусовата промишленост в България и 21-вата научно-практическа конференция с…