Видео

През 2019 г.

Страната ни организира две световни първенства по риболов

ribar рибар риба риболов
Автор: Агрозона
Споделена0

Страната ни ще организира две световни първенства по спортен риболов през 2019 г. Това стана ясно, след като международната централа ФИПС публикува състезателния календар за следващия сезон, пише sportal.bg.

Още на 26 и 27 януари Батак ще приеме световния шампионат по риболов на лед. Турнирът ще се състои на язовир „Широка поляна“. Очаква се в него да вземат участие над 15 национални отбора. Страната ни за пръв път получава право да организира световното първенство в тази изключително атрактивна и екстремна дисциплина.

Град Девин получи правото да организира световния шампионат по риболов на пъстърва с естествена стръв на 28 и 29 септември. Турнирът ще се проведе на река Въча. Това ще бъде четвърто домакинство на родопския град в пъстървовите дисциплини след световните първенства през 2002, 2005 и 2008 г.

България има традиции в провеждането на големи първенства по спортен риболов. Последният мондиал на въдичарите у нас беше през 2016 г., когато на Гребния канал в Пловдив се проведе световното по риболов на плувка, която е и най-масовата дисциплина.

Видео на фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *