Видео

Пловдив става домакин на конференцията „Храни 2030“

Plovdiv_
Автор: Агрозона
Споделена7

Пловдив става домакин на конференция на тема „Храни 2030 – изследвания и иновации за продоволствена сигурност и повишаване на качеството и сигурността на храните и хранителните системи“ в Аграрния университет в Пловдив. Конференцията е посветена на научните изследвания и иновациите на хранителните системи.

За участие в програмата на конференцията са поканени трима еврокомисари, включително и еврокомисарят на селското стопанство и развитието на селските райони Фил Хоган, който ще участва дистанционно, чрез видео изказване. На събитието ще вземат участие и  четирима български министри, сред които министър Румен Порожанов, представители на Европейската комисия и водещи авторитети в сферата на храните и хранителните системи, селското стопанство, здравето и биоикономиката. Очакват се повече от 300 участници да вземат участие в дискусията.

ЕК ще представи информация за актуалното състояние и политиката в областта на научните изследвания и иновациите по темата на конференцията, както и своята визия за оформяне на бъдещите устойчиви хранителни системи, здравословното хранене, справянето с негативните ефекти от изменението на климата, иновациите, новите бизнес модели и очакваните инвестиции в тази сфера.

Конференцията „Food 2030“ ще предложи възможност за посещение на открита изложба „Наука и иновации в сферата на храните“, представяща иновативни изследователски проекти, мрежи, стартиращи фирми и устойчиви хранителни технологии.

 

 

Видео на фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *