Видео

Близо 2 хил. души посетиха Международните дни на полето в Пловдив

Автор: Агрозона
Споделена0

Първите Международни дни на полето, които се проведоха в Пловдив, бяха посетени от 1650 души. Събитието събра на едно място фермери, консултанти, производители и дистрибутори на семена, торове, продукти за растителна защита и машини. Общо 45 фирми представиха съвременни сортове растения, нови производствени средства, подобрени методи на култивиране, демонстрирането на селскостопанска техника на живо, както и най-новите открития в научните изследвания.

 Гостите на изложението успяха да видят земеделие в истински условия, като за целта още от миналата година бяха подготвени парцелки с пшеница, ечемик, рапица, слънчоглед и др. На място компании показаха резултатите от третирането върху различните и многообразни култури

 Събитието бе разделено на шест сектора. В опитните полета, всяко парче земя заемаше 500 кв. м.

Mejdunarodni dni na poleto (2)

Голям интерес предизвикаха зоните за статични машини, както и индивидуалните демонстрации на земеделска техника. Работата на своите продукти представиха компаниите: Lemken, MASS , Claas, Madara Agro. Фирма NIK Electronics пък успя да демонстрира какви са предизвикателствата при работата с пръскачки.

 През трите дни на изложението бяха проведени редица семинари  в помощ на фермера. Гостите успяха да получат информация от водещи лектори за тенденциите и новостите в почвения профил, като на място беше демонстрирано и как се избират най-подходящите дюзи за пръскачки.

 Първото по рода си събитие у нас успя да събере редица студенти, профилирани в селското стопанство. Младите посетители бяха както от страната, така и от чужбина. Като домакин на изложението, ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева коментира, че подобни мероприятия помагат на  аграрния сектор да бъде модерен, ефективен и да отговори на предизвикателствата, които стоят пред сектора, а именно все по-нарастващото търсене на храна от населението. За нас също е престиж да бъдем домакин“, заключи тя.

 Във втория ден на Международните дни на полето деца от комплекс за социални услуги – „Олга Скобелева“ посетиха изложението  и се радваха на специално внимание и много подаръци от страна на изложителите, като бяха развеждани от студенти на Аграрен Университет Пловдив.

Видео на фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *