Видео

Любомир Попйорданов: Трябва да направим България най-красивото село на Европа

zeleni-dni1
Автор: Агрозона
Споделена0

Има вече заявки за подкрепа на българските автохтонни породи, които са много важни за България и за развитие на земеделието. За да бъде българският туризъм качествен, българските хотели трябва да хранят с българска храна и да предлагат българско вино, каза Любомир Попйорданов, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм по време на откриването на седмото по ред изложение „Зелени дни“ днес в София. Така ще се създаде идентичност на българския туристически продукт, допълни той. По думите на Попйорданов трябва да направим България най-красивото село на Европа и да я рекламираме като село, „което означава за европееца далеч от стреса, означава автентичност, означава тишина, спокойствие“.

zeleni-dniИзложението“Зелени дни“ цели да популяризира алтернативния туризъм, биопроизоводството и чистата храна у нас. „Агрозона“ е медиен партньор на събитието. То се провежда в градинката между Народния театър и площад „Батенберг“ до неделя, 2-и октомври.

Земеделското министерство работи усилено за промотиране предимствата на България за производство на храни в чиста природа. То отговаря за 9 млн. ха от територията на страната – горските и земеделските земи, каза зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов. Българската храна и българското производство заслужават подкрепа, отбеляза още Костов. Подкрепата за биоразнообразието се изразява и в допълнителна защита за българските гори. „На път сме да определим нови 100 хил. ха стари гори“, допълни заместник-министърът.zeleni-dni5

Изложението беше открито от министъра на туризма Николина Ангелкова. Голяма част от рекордните над 5-те млн. туристи в страната ни това лято, са посетили и голяма част от културно-историческите забележителности в страната ни, от планините, националните паркове и селските къщи за гости, каза тя . „Туризмът е изживяване“, допълни още Ангелкова.

„София съвсем осъзнато се готви за кандидатурата за зелен град и това включва екологичния туризъм, включва околните планини, включва общите ни усилия да направим околностите на града по-посещавани, но същевременно и да повишим качеството на живот“, каза Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *