Видео

Ден на отворените врати в Добруджанския земеделски институт на 7-и юни

pole phenica
Автор: Агрозона
Споделена0

Ден на отворените врати в Добруджанския земеделски институт ще се проведе утре от 10 часа. Тази година, той ще бъде под наслов „Заедно напред в земеделската наука и практика“.
На участниците ще бъдат представени сортовете зърнено-житни култури, отглеждани в опитните полета и производствените участъци на Добруджански земеделски институт. Ще им бъде предоставена възможност да разгледат на място развитието на семепроизводните посеви на сортове обикновена и твърда пшеница, тритикале и ечемик, създадени в Добруджански земеделски институт.

Също така ще бъдат показани над 40 сорта зърнено-житни култури, създадени и отглеждани в опитните полета и производствените участъци на Добруджански земеделски институт. Ще им бъде предоставена възможност на всеки желаещ да разгледа на място развитието на посеви от сортове обикновена и твърда пшеница, тритикале и ечемик.Сред тях са сортовете обикновена пшеница Кристи, Драгана, Калина, Лазарка, Ками, Мерилин, твърда пшеница Мирела и Северина, тритикале Акорд и Колорит, пивоварен ечемик Ахат и фуражен ечемик Тангра.

Специалисти от института ще предоставят информация по конкретни въпроси, свързани с основните предимства и технологията на отглеждане на предлаганите сортове.След обиколката на опитните полета и производствените участъци са предвидени дискусия по проблемите на зърнопроизводството в района и страната и делови контакти.

Видео на фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *