Видео

Аграрни изложения в Европа през юли

трактор
Автор: Агрозона
Споделена0

 

Ето и кои аграрни изложения предстоят през настоящия месец:

10-12 юли

Йоркшир, Великобритания


Great Yorkshire Show

Great Yorkshire Show е символично тридневно събитие и едно от най-големите селскостопански събития в английския календар. Всяка година повече от 130 000 посетители и над 8500 животни се събират на изложбения център в курортния град Харогейт в Сеерен Йоркшир. Тази година грандиозният форум навършва своята 160-годишнина. Това е и причината тази година посетителите да имат много завишени очаквания.

оран трактор пролет

Организаторите от своя страна са подготвили грандиозно празненство с много изненади освен традиционните конкурси за видове животни – от говеда до овце, от прасета до гълъби. В секцията за селскостопански машини и оборудване своята най-нова продукция ще покажат британски и чуждестранни фирми. Ще има и много развлечения, пазари на открито, музика на живо, готварски демонстрации, модно шоу и много известни личности сред гостите.
Новото за тазгодишния форум е, решението на организаторите да се върнат от там където всичко е започнало, през далечната 1800 година.

18-22 юли

Мюнхен, Германия

Interforst

Interforst е международно изложение за горско стопанство, горска техника и иновации. То се слави с изключителната си важност, тъй като именно то определя стандартите и иновациите в индустрията, новите технологични постижения. Както и тяхното взаимодействие между бизнеса, науката и политиката на световно ниво, в горския сектор. Форумът се организира веднъж на 4 години от 1970 г. насам.  На изложението през 2014 г. своя продукция са показали 450 изложители върху 70 000 кв.м изложбена площ пред 50 000 посетители. Тази година се очаква двойно по-голяма посещаемост и повече изложители.

Мотото на тазгодишната делова програма от семинари, конференции и презентации е „Лесовъдството в преход – адаптиране, за да остане конкурентоспособно!“. Акцентът пък ще падне върху безопасността на работното място и използването на технически средства. Организаторите са подготвили много специализирани състезания, като кулминацията ще бъде регионалният шампионат за дървосекачи с повече от 100 участници от Европа.


27-31 юли,

Либрамон, Белгия

Agricultural and Forest Fair of Libramon

Agricultural and Forest Fair of Libramont (Търговски панаир за земеделие и горско стопанство) е едно от най-големите изложения на открито. Всяка година посетителите му наброяват повече от 200 000 души, 800 изложители и над 5000 марки на изложбена площ от 300 000 кв.м.

Alfalfa Hay Harvest

Във форумът влизат разнообразни аспекти от селското стопанство, като иновациите при машините, животновъдство, различни храни, градинарство и научни изследвания, образование и култура.  Устойчивото управление го прави т.нар. „зелен“ панаир. Именно опазването на околната среда е и тазгодишния акцент на събитието. Както и рециклирането на отпадъци, възстановяване почвата и възобновената енергия.
Панаирът през 2018 г. ще се проведе под мотото „Кой ще храни градовете ни утре“. Според организаторите, този надслов е най-подходящ, тъй като градското земеделие произвежда повече от 1/7 от селскостопанските продукти, консумирани в света през 1990 г., повече от 1/4 през 2005 г. (по данни на ПРООН). До 2030 г. 60% от световното население ще живее в градовете и 75% през 2050 г. Всички организации, които имат за цел да се борят с глада в света или да подобрят екологичните данни за нашата планета, считат градското селско стопанство за феномен с огромно бъдеще. Форумът се провежда всяка година през последния уикенд на юли.

 

 

Видео на фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *