Видео

Първата европейска гора е в Рила

Първата европейска гора е в Рила
Автор: Агрозона
Споделена0

В Рила беше създадена първата европейска гора, засадена от директорите на горите от ЕС. Общо 30 дръвчета бяха посадени в близост до Рилския манастир. Като всеки един директор символично засади дръвче. Подобна инициатива няма аналог в Европа и с нея доказваме, че Европа е единна и държи на природата си, категорично бяха гостите.

Инициативата е по идея на зам.-министър Атанас Добрев, който посади първите дръвчета – тези на България и ЕС.

IMG_2448

„Гората обединява всички държави-членки. Ангажирам лидерите в бъдеще да полагат грижи за нея“, това каза  зам.-министър Добрев. „Сигурен съм, че всеки един от тях ще занесе частица от тази наша хубава природа в сърцето си и тя ще достигне до всяка една държава. По този начин печелим лидерите като съюзници и демонстрираме, че сме едно голямо европейско семейство. През днешния ден показваме на нашите гости Рилския манастир – една от най големите природни, културни и исторически забележителности в България. Видяхте, че директорите бях изключително впечатлени от идеята.“

IMG_2581

„Създаването на европейска гора е страхотна инициатива подета от българското земеделско министерство. Природата в страната е изключително живописна и имате неизмеримо горско богатство“ заяви от своя страна съветникът в земеделското министерство в Германия Альоша Ратхард.

Днес бе започната чудесна инициатива, която се надяваме да продължи и в други европейски страни, коментира от своя страна заместник държавен секретар в горското стопанство на Унгария Угрон Габър. „По този начин доказваме, че Европа е единна и природата е сред най-голямото ни богатство“, коментира той.

Първата българска гора е в Рила

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *