Видео

Това лято ще изпревари рекордния сезон 2016

море
Автор: Агрозона
Споделена0

Лято 2017 г. ще е по-успешно спрямо рекордната 2016-а като прогнозите за 7-10% ръст на годишна база се потвърждават, каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред bTV. По думите й министерството вече активно подготвя следващия летен сезон и отсега 5-звездни хотели за Лято 2018 са резервирани. Продължават преговорите със световни туроператори.

С промени в Закона за туризма се подготвя ясно регламентиране на статута на националните курорти и на функциите на туристическата полиция. Това лято край морето са командировани повече от 900 служители на МВР.

Постоянно се правят проверки на плажовете ни, обръща внимание Ангелкова. Извършват се геодезични заснемания на свободните зони, следят се и разрешителните за водните коридори, чистотата и достъпа до плажа Заради нарушения има вероятност за прекратяване на договори за наем или концесия.

Ежедневно на горещия телефон в министерството се получават между 20 и 50 сигнала. Най-сериозните нарушения това лято, различни от миналата година, са на бивши наематели, които са спечели новите търгове, но не искат да подпишат договори за плажовете, а в същото време ги ползват, съобщават от министерството. Има и случаи, в които предишният наемател не дава на новия да влезе във владение и ползва досегашните си обекти. За това, по думите на министъра, е сезирана прокуратурата.

Неправомерно е на туристите да се предлагат задължителни пакети за ползване на плажни принадлежности. Това подлежи на глоба, глоба има и в случаи, когато чадърите или шезлонгите са счупени, но се иска пълна такса за тях.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *