Видео

200 туристи ще отбележат 91 г. от създаването на хижа „Васил Левски“

planina_tourism
Автор: Агрозона
Споделена0

Около 200 туристи от Карлово и страната ще поемат към хижа „Васил Левски“ в Стара планина, за да отбележат 91 години от нейното построяване и 115 години от учредяване на туристическото дружество в Карлово. Празникът на хижа „Васил Левски“ се отбелязва всеки последен уикенд на юли или в първите почивни дни на август от нейното откриване досега. По случай кръглата годишнина от учредяване на туристическото дружество тази година неговото ръководство обяви и организира празници и на другите две карловски хижи „Хубавец“ и „Балкански рози“, съобщава karlovobg.eu.

В съботния ден пред хижа „Васил Левски“ ще се проведе тържество, а за неделния ден е плануван курбан за здравето на всички туристи в Карловския Балкан.

По думите на секретаря на туристическото дружество Ангел Рунташки туристическият сезон тази година е много добър, запазени места до края на годината има в хижите „Васил Левски“, „Балкански рози“,  „Хубавец“, „Равнец“ и „Свежен“.  Голям е броят на туристите, които избират разходките в планината всеки уикенд. Хижа „Васил Левски“ е първенец по брой посещения от 5-те хижи, понеже е важен пункт по маршрута Ком-Емине. Тя има голяма посещаемост и от чуждестранни туристи – от Франция, Англия, Сърбия, Русия и Холандия, допълни Ангел Рунташки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *