Румънските пекари ще правят луксозен хляб по комунистически рецепти

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

В Румъния се възраждат продуктите от комунистическия период и стоките, които са били основни тогава, сега се превръщат в луксозни, пише www.romania-insider.com. Румънски пекари плануват да възобновят производството на хляб по рецепти от миналия век и да продават хляба като специален продукт.

От първи ноември румънците ще могат да си купят отново дългия 65 см “Букурещки хляб”. Сред останалите възродени рецепти ще са тези за полубял и черен хляб, които са били най-разпространени и най-евтини преди десетилетия.

Луксозните хлябове от  забравени рецепти ще съдържат захар, мляко и мазнина и ще са по-скъпи от другите, съобщава Aurel Popescu, президент на работодателска асоциация в пекарската индустрия. По думите му по тогавашните рецепти хлябът е бил по-здравословен в сравнение със сега, бил е по-естествен и без консерванти.

Хлябът по възстановени рецепти ще получава сертификат от земеделското министерство в страната, с който ще се гарантира, че продуктът не съдържа консерванти и е приготвен по стари рецепти.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА