Правилното хранене на птиците пази природата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути
С 50% могат да бъдат намалени емисиите на амоняк от птицевъдството чрез специално разработени стратегии за хранене, които намаляват азота в екскрементите и предотвратяват освобождаването на амоняк в околната среда. Важни фактори са прецизното изчисляване на количеството аминокиселини, от които се нуждаят пернатите и добавянето на фибри в храната, пише worldpoultry.net. Аминокиселините са съставна част от протеина, благодарение на който птиците произвеждат яйца. Неусвоените количества от тях обаче се изхвърлят от тялото им.

Птичите екскременти могат да доведат до замърсяване на водата, еутрофикация и отделяне на парникови емисии във въздуха, поради това намаляването на амоняка в тях има съществено значение за опазване на околната среда.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА