Около 50% от консумираната риба в света е аквакултура

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Аквакултурите са вероятно най-бързо развиващият се сектор, свързан с изхранването, казва Аудум Лем от Департамента по рибарство и аквакултури в Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО) във видеото на организацията “Риба за бъдещето”.  Близо 50% от рибата, консумирана по света към момента, е аквакултура. Ръстът в потреблението на храни може да бъде посрещнат само с увеличение на производството и в частност с по-голямо производство на аквакултури, посочва Аудум Лем. Рибата и рибните продукти са важен източник на животински протеин.

Най-голямата част от аквакултурите по света се произвеждат в Азия, но те се развиват добре и в Северна Америка, и Европа. Лем изразява мнение, че с инвестиции в технологиите, аквакултурите могат да запълнят “пропастта”, която ще се появи между производството и потреблението, когато в бъдеще потреблението се увеличи. По изчисления на ООН производството на храни трябва да се увеличи с 60% до 2050 г., за да може да отговори на нуждите на нарастващия брой на населението.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА