1479 проекта по мярка 112 са подадени по време на последния прием

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

1479 проекта на стойност 72 315 705 лв. са подадени в ДФ „Земеделие” по време на приема по мярка 112 в периода от 20 август до 11 септември. Бюджетът за този период по мярката за „Създаване на стопанства на млади фермери”е в размер на 78 232 000 лв. и е достатъчен за финансирането на всички проекти, които отговарят на критериите на допустимост съгласно Наредба № 9 от 3.04.2008 г. Средствата бяха прехвърлени към мярката със седма нотификация на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) поради големия интерес към нея. Проектите ще бъдат обработени в най-кратки срокове.

Новост при кандидатстването тази година беше изискването стопанствата на кандидатите да имат 4, а не 2 икономически единици (ИЕ). Въведено беше и условие фермерите да докажат право за ползване на земята на цялото стопанство с документ за собственост, аренда или наем. Както и досега, кандидатите трябваше да изготвят бизнес план за 5 години. Приоритет имат фермерите със завършено средно или висше образование в сферата на земеделието, ветеринарната медицина или аграрната икономика, както и тези, които притежават сертификат за завършен 150-часов курс в същите области; проектите за дейности, които се осъществяват изцяло в сектор „Животновъдство”; проектите на млади фермери, чиито стопанства са в процес на преход към биологично производство, или са преминали към биологично производство; проектите на млади фермери, които са кандидатствали или възнамеряват да кандидатстват за финансово подпомагане по мярка 214 „Агроекологични плащания” от ПРСР; както и проекти от областите Благоевград, Варна, Габрово, Кърджали, Ловеч, Разград, Силистра, Смолян, София и Перник.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА