1000 кубика незаконна дървесина е иззета от началото на годината в София

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

1000 кубика незаконна дървесина е иззета от началото на годината в София. Регионална дирекция по горите – София е съставила около 300 акта.

При вчерашна акция в района на Костенец са съставени 6 акта за съхранение на незаконна дървесина. В хода на проверката са открити и задържани повече от 15 куб. м широколистни дърва за огрев без необходимите документи, доказващи законния им произход. Нарушенията са констатирани при съвместна акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София и служители на Общинско предприятие „Общински земи и гори от горски фонд” към община Костенец.

 Само преди седмица пък бяха заловени 10 кубика незаконни дърва в района на село Нови хан, община Елин Пелин.

 За 2015 г. дървесината без документи е била 12 000 кубични метра. Задържани са 230 автомобила и над 600 каруци. Наложените глоби са почти 2 милиона лева.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА